De oefenvragen voor de maand februari staan weer online! Is je kennis omtrent BHV nog actueel? Of ben je wellicht toe aan een opfriscursus?
Je kunt als BHV’er veel leren van een calamiteit. Waarom is het belangrijk om een calamiteit na te bespreken?
Het is belangrijk om een calamiteit na te bespreken. Het risico op een tweede calamiteit wordt kleiner of de gevolgen van een calamiteit worden beperkt.
Er ontstaat een beginnende brand in een bedrijf. Hoe alarmeer je?
De richtlijnen voor het alarmeren zijn vastgelegd in het BHV-plan en verschillen per bedrijf. BHV’ers kunnen worden gealarmeerd via het interne alarmnummer, een (mobiele) telefoon of een ander communicatiehulpmiddel. Je bent als BHV’er opgeleid om een beginnende brand te bestrijden en de gevolgen daarvan te beperken. Je belt de professionele hulpverlening nog niet. Lukt het niet om de beginnende brand te bestrijden en ontwikkelt de brand zich? Dan bel je de professionele hulpverlening wel.
Wanneer je als BHV’er de procedure van een ontruiming niet kent, is het belangrijk deze ontruimingsprocedure te bekijken. Waar kun je de ontruimingsprocedure vinden?
De ontruimingsprocedure staat beschreven in het ontruimingsplan. BHV’ers en andere werknemers moeten het ontruimingsplan kennen. Door een ontruimingsoefening te doen kan worden gecontroleerd of het ontruimingsplan voldoet aan de vooraf gestelde eisen.
Er zijn verschillende soorten brandblussers. Wat is de blussende werking van een CO2-blusser?
Een CO2-blusser heeft een zuurstof verdringende blussende werking. CO2 verstoort het verbrandingsproces, de zuurstof wordt uit het verbrandingsproces weggehaald.
Hoe noemen we de noodvervoersgreep, waarmee een slachtoffer naar een veilige situatie wordt verplaatst?
De Rautekgreep is een noodvervoersgreep waarmee een slachtoffer naar een veilige situatie wordt verplaatst. De Rautekgreep wordt gebruikt wanneer het slachtoffer bewusteloos is of letsel heeft waardoor lopen of hinkelen niet mogelijk is.
Je start met het reanimeren van een slachtoffer. Wat voor tempo houd je aan voor het geven van borstcompressies?
Je houdt een tempo aan tussen 100 tot 120 keer per minuut. Dit zijn twee borstcompressies in iets minder dan één seconden. Het indrukken en terugveren van het borstbeen moet ongeveer even lang duren.
Antwoorden controleren
Uw score:
Sorry, geen scores gevonden
Doe de test overnieuw en probeer nieuwe antwoord combinaties.