incl. BTWexcl. BTW

Waar moet mijn werkgever voor zorgen als ik bedrijfshulpverlener ben?

Uw werkgever is verantwoordelijk voor het organiseren van goede scholing en uitrusting voor de BHV’ers. Hierdoor kunt u eerste hulp verlenen bij ongevallen, kleine branden bestrijden en mensen evacueren. U kunt opgeleid worden voor een groot deel van deze taken, bijvoorbeeld voor de evacuatie van het gebouw.

Bijscholing en oefening bedrijfshulpverlening

Als BHV’er moet u regelmatig bijscholing krijgen zodat u uw kennis en vaardigheden op peil kunt houden. Hoe en waar uw werkgever de bijscholing moet regelen, staat niet vermeld in de wet. Hoe vaak u een herhalingscursus volgt, kan dus per organisatie verschillen. Wij adviseren om ieder jaar een BHV-herhalingscursus te volgen van een halve dag. Het is belangrijk voor BHV’ers om regelmatig oefenen. De overheid raadt aan om minimaal 1 keer per jaar een ontruimingsoefening te houden. U kunt door ons een ontruimingsoefening laten organiseren zodat al uw medewerkers getraind worden op een calamiteit.

Uitrusting bedrijfshulpverlening

Uw werkgever dient te zorgen voor een goede uitrusting, zodat u uw taken als BHV’er goed kunt uitoefenen. Denk daarbij aan communicatiemiddelen zoals een pieper of een portofoon en een hesje waarmee u herkenbaar bent als BHV’er.

Delen op social media:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bekijk onze privacyverklaring