Skip to main content

Verleng je NIKTA certificaat

Acute zorg aan kinderen herhaling NIKTA

Verleng je acute zorg aan kinderen NIKTA certificaat

Wil je jouw acute zorg aan kinderen certificaat van NITKA verlengen? Een NIKTA certificaat is één jaar geldig. Het is belangrijk om dit certificaat op tijd te verlengen, zodat deze geldig blijft, zeker als de NIKTA certificering verplicht is binnen jouw bedrijf. 

Je hoopt natuurlijk dat je acute zorg nooit hoeft toe te passen. Het herhalen van de cursus acute zorg aan kinderen NIKTA is daarom extra belangrijk. Zo blijf je oefenen met het verlenen van eerste hulp en weet wat je moet doen in een noodsituatie.

Tijdens de cursus acute zorg aan kinderen herhaling NIKTA wordt jouw kennis en kunde van acute zorg aan kinderen weer geactualiseerd. Daarna ben je weer een jaar lang NIKTA gecertificeerd.

De cursus duurt één dag. Je volgt de cursus acute zorg aan kinderen herhaling NIKTA deels online en incompany.

✅ Incompany cursus

✅ E-learning

Volg de cursus online en op jouw bedrijfslocatie

De cursus acute zorg aan kinderen herhaling NIKTA volg je deels online en deels op jouw bedrijfslocatie.

Op zoek naar een andere EHBO cursus?

Heb je nog niet eerder een acute zorg aan kinderen NIKTA certificaat behaald? Kijk dan hier voor de cursus acute zorg aan kinderen basis NIKTA en andere EHBO cursussen.

Cursus inhoud acute zorg aan kinderen herhaling NIKTA

Je volgt in één dag de cursus acute zorg aan kinderen herhaling NIKTA. In de cursus acute zorg aan kinderen basis combineren we online leren met leren in de praktijk. Je maakt een e-learning voor de cursus acute zorg aan kinderen en sluit deze af met een kennistoets. 

Vervolgens neem je deel aan de cursusdag acute zorg aan kinderen herhaling NIKTA. De praktijk sluit aan op de e-learning. Onder begeleiding van een instructeur oefen je praktijkhandelingen, waarbij je direct feedback krijgt. Deze praktijkdag volg je incompany.

Na de cursus weet je weer:

  • De basisregels voor hulpverlening
  • ABCDE benadering
  • Hoe je de rautekgreep uitvoert
  • Hoe je een slachtoffer van de buik naar de rug draait
  • Hoe je een stabiele zijligging uitvoert 
  • Hoe je moet reanimeren en een AED aansluit
  • Wat je moet doen bij verslikking en verstikking
  • Hoe je specifiek letsel herkent en behandelt 
  • Hoe je specifieke kenmerken van kindermishandeling herkent
  • Hoe je omgaat met nazorg

Wil je naast acute hulp verlenen aan kinderen ook je BHV halen? Dit kun je eenvoudig combineren in de cursus BHV-K acute zorg aan kinderen.

Veelgestelde vragen over de cursus acute zorg aan kinderen

Is een cursus acute zorg aan kinderen basis NIKTA verplicht?

Sinds 1 januari 2018 is een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal verplicht te voldoen aan de wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang). Het doel is het verbeteren van de kwaliteit en toegankelijkheid. Er moet tijdens openingsuren minimaal één werknemer aanwezig zijn met een erkend Acute zorg aan kinderen certificaat. In praktijk betekent dit een bedrijf hiervoor meerdere werknemers opleidt.

Het Acute zorg aan kinderen certificaat wordt uitgegeven door de certificatie-instelling NIKTA (Nederlands Instituut voor Kwaliteit Training en Advies).

Wat is het verschil tussen een NIKTA en een Oranje Kruis certificaat?

Het Nederlands Instituut voor Kwaliteit Training en Advies (NIKTA) is een erkende opleider voor acute zorg en BHV.

Soms is het verplicht om een EHBO certificaat van een erkende opleider te behalen. Zoals tijdens openingsuren van een kinderopvang of peuterspeelzaal. Daar moet een volwassene aanwezig zijn met een erkend kinder EHBO certificaat, dit stelt de Wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang). NIKTA is aangewezen als organisatie om het certificaat acute zorg aan kinderen uit te geven.

Het Oranje Kruis is een onafhankelijke certificerende organisatie op het gebied van eerste hulp. Hun uitgangspunt is het vertalen van de vastgestelde richtlijnen vanuit een praktische invalshoek. Het Oranje Kruis examineert onafhankelijk en (her)certificeert eerste hulpverleners.

Hoe lang is mijn acute zorg aan kinderen NIKTA certificaat geldig?

Na het afronden van de cursus acute zorg aan kinderen basis NIKTA, ontvang je een certificaat met weer een geldigheid van 1 jaar. Verloopt jouw certificaat? Zorg dan dat je op tijd weer je certificaat verlengd door de herhalingscursus opnieuw te volgen. 

Hoeveel EHBO’ers heb ik nodig in mijn bedrijf?

Hoeveel EHBO’ers zijn er nodig in jouw bedrijf? Helaas is deze vraag niet concreet te beantwoorden. Het specifieke aantal EHBO’ers is niet wettelijk vastgelegd. Dit is afhankelijk van de veiligheidsrisico’s binnen je bedrijf.

Ook hierbij is een RI&E van belang. Hierin staan de veiligheidsrisico’s van je bedrijf.

Vragen of hulp nodig?

Heb je een vraag of twijfel je welke cursusvorm de beste optie is? We denken graag met je mee!

Over Kompas Veiligheidsgroep

Veiligheid is voor ons meer dan een wettelijke verplichting. Het is een kwestie van goed werkgeverschap en een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Daarom dragen we in alles wat we doen bij een aan veilige werk- en leefomgeving. Dat doen we door bedrijven, overheden, instellingen en het onderwijs volledig te ontzorgen op het gebied van veiligheid

Om Nederland veiliger te maken volg je eenvoudig de cursus acute zorg aan kinderen herhaling NIKTA.

Cursus acute zorg aan kinderen herhaling NIKTA volgen?

Je volgt de cursus acute zorg aan kinderen herhaling NIKTA incompany. Het praktijkgedeelte van de cursus vindt dan plaats op jouw bedrijfslocatie. de theorie volg je online wanneer je wil. Heb je interesse om de cursus acute zorg aan kinderen herhaling NIKTA te volgen? Vul dan het aanvraagformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Geef extra informatie zoals: aantal personen, voorkeursdatum etc.