Skip to main content

Modules

Ben je van plan om een BHV-cursus te volgen? Denk er dan eens aan om deze uit te breiden met een module! 

Want waarom zou je je beperken tot alleen de BHV, als je ook de verdieping of verbreding van je kennis kunt verkennen? Bovendien kun je elk jaar een andere module kiezen, waardoor je steeds weer iets nieuws leert en je kennis up-to-date blijft.

Benieuwd welke modules het beste passen bij jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op voor advies op maat. Wij helpen je graag om de juiste keuze te maken en zorgen ervoor dat jij en je collega's optimaal voorbereid zijn op elke situatie!

Veiligheid is een breed begrip. Heb je een wens buiten het cursusaanbod? Kies dan voor een op maat gemaakte module, waarin de door jou gekozen onderwerpen aan bod komen.

Wil je tijdens een BHV cursus extra aandacht besteden aan reanimatie? Kies dan voor de module ‘Reanimatie volwassenen’. Tijdens deze module krijg je meer informatie over de reanimatie bij volwassenen en het gebruik van de AED. Je hebt met deze module extra tijd en aandacht van de instructeur voor het oefenen van de reanimatie.

Goed lopende communicatielijnen zijn altijd belangrijk, maar tijdens een calamiteit zeker. Het komt regelmatig voor dat de BHV organisatie niet optimaal verloopt door een miscommunicatie tussen betrokkenen. In deze module leer je meer over verschillende communicatievormen en oefen je met beschikbare communicatiemiddelen binnen je organisatie.

Agressie is helaas steeds vaker deel van onze samenleving. Iedereen kan ermee te maken krijgen. Werknemers die rechtstreeks in contact staan met klanten of cliënten, kunnen het zwaar te verduren krijgen. Agressie kan zowel verbaal als fysiek zijn. In deze module proberen wij je mee te nemen in herkenning van agressie en hoe je het best erop kan reageren als je in zo een situatie terecht komt.

Als jouw collega’s op hoogte werken is valbeveiliging noodzakelijk. Weet jij hoe je hulp verleent aan een slachtoffer in een veiligheidsharnas? Je leert in deze module hoe je een situatie beoordeelt en snel hulp verleent.

Komen sportblessures vaak voor in jouw branche? In deze module leer je verschillende soorten sportblessures te herkennen en hoe je passende hulp verleent aan een slachtoffer met een sportblessure. 

Ongelukjes komen vaak voor. Weet jij wat je moet doen bij een snijwond? Of hoe je het beste een verband aanlegt? Of wil je graag leren hoe je wonden kunt verzorgen of verbinden? In deze module oefen je uitgebreid met verschillende soorten materialen uit een EHBO koffer, zoals: wonddrukverband, stompverband of dekverband. Uitgebreid oefenen?

Tijdens de module ‘eerste hulp bij alcohol -en drugsgebruik’ leer je verschillende alcohol en drugsmiddelen kennen en krijg je informatie over de werking ervan. Ook leer je wat je wel en beter niet kunt doen bij situaties waarin iemand deze middelen heeft gebruikt.

Ben je preventiemedewerker? Dan weet je hoe belangrijk de juiste werkhouding is. In deze module krijg je meer informatie over ergonomie en de juiste werkhouding zodat je de ergonomie binnen jouw bedrijf kunt verbeteren.

Als hulpverlener kun te maken krijgen met verschillende ziektebeelden. Weet jij de kenmerken van veelvoorkomende ziektebeelden zoals: een hartinfarct, beroerte, epileptische aanval, diabetes of shock? In deze module krijg je meer informatie, zodat je de juiste hulp kunt verlenen.

Kom je als hulpverlener vaker personen tegen die minder zelfredzaam zijn? Je wilt snel en adequaat hulp kunnen verlenen. In deze module oefen je met het verplaatsen van minder zelfredzame personen. Daarvoor worden de hulpmiddelen uit jouw bedrijf gebruikt, bijvoorbeeld: een evac chair of sleepmatras.

Een aanslag, schietpartij of andere terreurdaad kan leiden tot ernstige verwondingen. Weet jij hoe je moet handelen bij acuut bloedverlies? In deze module leer je adequaat te handelen in deze levensbedreigende situatie.

Werk je individueel? Dan zijn er geen andere personen aanwezig om hulp te verlenen bij een ongeluk. Daarom is het belangrijk om zelf te weten wat je moet doen. Als je in de groensector werkzaam bent is dit een verplichting vanuit de ARBO wet.

Heeft jouw bedrijf een verhoogd risico op brand? In deze module voer je verschillende blusoefeningen uit met een deksel, blusdeken, CO2 blusser en schuimblusser.

Kom je als hulpverlener vaker personen tegen met een allergie? Weet jij de kenmerken van een allergie? In deze module krijg je meer informatie over verschillende allergieën en de symptomen. Je leert hoe je eerste hulp verleent aan een slachtoffer met een anafylactische shock.

Kom je als hulpverlener vaker personen tegen met een tekenbeet? Dan is het belangrijk dat je een tekenbeet herkent en weet hoe je een teek verwijdert. Want een tekenbeet kan de ziekte van lyme veroorzaken.

Vind je het belangrijk om extra te oefenen tijdens de cursus? Een LOTUS is een acteur en beeldt zo realistisch mogelijk een ziektebeeld of letsel van een slachtoffer uit. Daardoor wordt een ongeluk levensecht!

Ga je een online cursus volgen? Dan leer je snel en efficiënt. Mogelijk mis je de praktijkoefeningen. Deze module is een toevoeging op een online cursus, waarbij je onder begeleiding van een instructeur praktijkoefeningen uitvoert op jouw locatie, zoals: de blus- en reanimatieoefening.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over een van de modules, of een andere vraag?
Neem dan contact op!